• amirt

    @whale-av Now i got a new problem with saving the abstraction using menusave message: since my abstractions are created dynamically by attempting to create a second abstraction pd crashes with a segmentation fault error! However your second solution with simulating mouse clicks seems to work :smiley:

    posted in technical issues read more
  • amirt

    @ingox Is the [menusave( a special message that namecanvas understands?

    posted in technical issues read more
  • amirt

    @ingox Your solutions perfectly solved the problem

    posted in technical issues read more
  • amirt

    @whale-av This mean by every new throw~ my output signal will get lower, as a workaround should perhaps turn the main gain on my mixing pull higher?

    posted in technical issues read more
  • amirt

    @ingox That is exactly what i am experiencing! Thank you for the link, now i know at least that it is a pd problem! :-(

    posted in technical issues read more
  • amirt

    Does the catch~ object automatically level the pegel of incoming throw~ signals. What will happen if i am creating multiple thorw~ objects dynamically (and i have no idea how many of them are going to be generated) and send them all to one out-channel (catch~). Am i going to hit the clip range at some point? And how can i avoid getting to the red-clip-zone with many throw~s?

    posted in technical issues read more
  • amirt

    @ingox Sorry, i of course create the abstractions with their arguments, (i forgott to write them in the example, corrected).

    posted in technical issues read more
  • amirt

    @jameslo How should i share it with? You want me to put it on github? By the way i found now where the problem is, but i am not sure if it is a bug! The situation is the following:

    i am creating abstractions dynamically (using messaging techniques like [pd-some-subpatch obj x y my-abstraction-$1-$2(). These dynamically created abstractions are getting at later times some data from the main subpatch (like a bang to record at a tabwrite~ etc.), but they are not reacting to any of these data, untill i have manually done some work on the abstraction window (this could be sor instance Ctrl+s to save the current situation of the abstraction), then the abstraction will come to live immediately. I have no idea why is this happening and am totally lost!

    posted in technical issues read more
  • amirt

    I am recording from microphone into a table (for 2 seconds). Then from a separate sub patch using messaging i send a bang to a tabplay~ to play the table. Although the bang is being sent (testing with print) it doesn't trigger the tabplay~. The strange thing is that as soon as i save the patches and the window, the tabplay~ starts playing! I have no clue what is going on? Could some one possibly help?

    This is the message which send the bang for playing the tabplay~:

    bng.png

    and here is where i was expecting the bang:

    r.png

    posted in technical issues read more
  • amirt

    Perfect! This was exactly what i was looking for! Many Thanks! :+1:

    posted in technical issues read more

Internal error.

Oops! Looks like something went wrong!