• chapelier fou

    Here's another attempt showing another approach. It works almost as expected except that it waits one whole loop to settle the inner loop. My understanding is that my routine to bang on loop bangs on the beginning instead of the ending of the loop ? I feel like it's close to be working but I can't wrap my head around it.
    Mlr_work 2.zip

    posted in technical issues read more
  • chapelier fou

    Thanks a lot for the answer,
    I've been trying to avoid this type of solution, precisely because I felt that the timing won't be accurate. I'll be playing several loops on top of each other and I suspect that this will cause loop drifting. In your example, each loop will have an error of up to 10ms, right ?
    I'd love to stay with signal only. But maybe I'm wrong ?

    posted in technical issues read more
  • chapelier fou

    Hi there,

    I'm having headaches trying to figure out a (stupid ?) problem in a patch I'm working on, and I thought maybe it would be obvious to someone here, who knows ?
    Basically, I'm working on my own MLR-inspired patch for monome grid. It's a sample cutter that accesses 16 start points in a sample loop.
    Where I'm struggling is at "inner loops". The idea is that when you hold a first button and press a second one, the file loops between these two points. If only one press happens, the whole file loops, starting from here. It works but the playhead "jumps" when the end point is pressed. This is what I want to avoid.
    I guess something should be corrected in my [scale~] patcher, or something like that.
    I also tried to hold the second press into an [f] and trigger at the end of the [phasor~] loop (using cyclone [edge~] and [onebang]) but no luck.

    Here's a patch to illustrate the problem.
    Any help would be awesome.

    Cheers,

    Louis

    Mlr_work.zip

    posted in technical issues read more
  • chapelier fou

    Yep, the 64-bit.
    I managed to make the maths so it's not a big deal, but the actual object would be handy. Thanks !

    posted in technical issues read more
  • chapelier fou

    Anyway, it should be replaceable with an expr~ , isn't it ? I'll look into it.

    posted in technical issues read more
  • chapelier fou

    Thanks for the answer.
    Downloaded the cyclone library from PD itself. I have the habit to copy any external to the current patch's folder.
    So far, every object works except this one. Even when opening the help file from the library folder itself, it can't open the object.

    posted in technical issues read more
  • chapelier fou

    Hi,

    I'm on OSX, with PD 0.49, cyclone's [scale~] object won't load. Is it a known issue ? Any idea ?

    posted in technical issues read more
  • chapelier fou

    Thank you very much both of you, it was much more simple than I expected !

    posted in technical issues read more
  • chapelier fou

    Hi there,

    Let's say I've got a symbol "abcdefghijklmnopqrstuvwvyz" and I want to output

    abcdefgh
    ijklmnop
    qrstuvwx
    yz

    ie. split it into subsequent symbols of 8 characters.

    My goal is to display long file names across several lines of an oled display (the Organelle, in fact).

    Any hints ?

    Thanks !

    Louis

    posted in technical issues read more
  • chapelier fou

    @lech
    I know it was 12 years ago, but thanks !

    posted in technical issues read more

Internal error.

Oops! Looks like something went wrong!